روش 4 مرحله‌ای مطالعه درس ریاضی

روش 4 مرحله_ای مطالعه درس ریاضی

آیا می‌دانستید که در چند سال اخیر که سطح و سبک سوالات درس ریاضی تغییر زیادی کرده، فقط کسانی در کنکور نتیجه گرفته‌اند که از روش 4 مرحله‌ای مطالعه ریاضی استفاده کرده‌اند؟

قطعا همیشه بهترین روش مطالعه، روشی است که در عمل جواب خوبی داده باشد؛ به همین خاطر ما با رتبه‌برتر‌های زیادی مصاحبه کردیم و بعد از جمع بندی صحبت‌های آنها، رسیدیم به روش 4 مرحله‌ای مطالعه ریاضی که قرار است در این مقاله آن‌را به شما آموزش دهیم.

این روش را تا‌به‌حال به دانش‌آموزان زیادی آموزش داده‌ایم و با اجرای آن توانسته‌اند به نتایج خوبی در درس ریاضی برسند؛ پس اگر شما هم آن‌را به کار بگیرید قطعا به نتایج خوبی خواهید رسید.

 

روش 4 مرحله‌‌ای مطالعه ریاضی به چه صورت است؟

1- آموزش مفهومی

همین اول بدانید که در درس ریاضی درسنامه کتاب درسی، کمک خاصی بهتون نمیکنه و شما باید از درسنامه کتاب تست یا آموزش‌های یک استاد خوب استفاده کنید.

در درس ریاضی شما باید تمام مفاهیم را درک کنید،  صرفا حفظ کردن روابط و یا چند تکنیک شما را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند؛ پس همیشه همان ابتدای کار اولویت با یادگیری مفاهیم آن است.

توجه: هیچوقت همان اول کار به سراغ منابعی که بصورت نکته و تست است نروید! زیرا معمولا در این منابع آنچنان مفاهیم کار نمی‌شود که همین عامل اصلی سقوط در درس ریاضی است.

توجه: بعضی از دانش‌آموزان با اینکه وقت و انرژی کافی برای مطالعه درسنامه کتاب تست می‌گذارند اما به درک خوبی از مفاهیم نمی‌رسند، به این دسته از دانش‌آموزان پیشنهاد می‌شود که از آموزش‌های یک استاد خوب استفاده کنند و سریع ناامید نشوند.

آموزش مفهومی

2- تست آموزشی

بعد از آموزش مفهومی باید به سراغ حل تست بروید! ولی توقع نداشته باشید که خودتان بتوانید تست‌ها را حل کنید؛ چون شما با آموزش مفهومی، فقط مفاهیم را یاد گرفته‌اید و هنوز روش حل سوالات و کاربرد آن‌ها را یاد نگرفته‌اید.

در این مرحله فقط هدف ما این است که با بررسی تست‌ها یاد بگیریم که مطالبی که در درسنامه خواندیم، در چه تست‌هایی کاربرد دارد و چگونه باید از آن‌ها استفاده کنیم؛ برای همین به این تست‌ها، تست آموزشی می‌گوییم.

حواستان باشد که موقع حل تست آموزشی نباید برای هر تست وقت زیادی بگذارید؛ 2 ، 3 دقیقه روی هر تست فکر کنید و اگر نتوانستید آن‌را حل کنید، به سراغ درسنامه‌ای که خواندید بروید و سعی کنید آن تست را به کمک آن درسنامه‌ای که خواندید، حل کنید. اگر باز هم نتوانستید آن‌را حل کنید، پاسخنامه آن تست را خوب بررسی کنید تا روش حل را یاد بگیرید.

در این مرحله تست ها را یک در ‎‌میان یا دو‌تا در ‌میان حل کنید تا از همه مباحث حداقل یک نمونه تست را دیده باشید. همچنین حتما تمرین‌های کتاب درسی را بررسی کنید چون هم جنبه آموزشی دارند و هم اینکه این احتمال وجود دارد که همان سوالات را در کنکور ببینید.

 

اشتباه رایج شماره 1 در روش مطالعه ریاضی: بعضی دانش‌آموزان بعد از خواندن درسنامه به سراغ حل تست می‌روند و وقتی نمی‌توانند آن‌ها را حل کنند، ناامید می‌شوند و فکر میکنند که نمی‌توانند ریاضی را یاد بگیرند که این تفکر اشتباهی است.

اشتباه رایج شماره 2 در روش مطالعه ریاضی: بعضی دانش‌آموزان با خیال اینکه بتوانند تست‌های ریاضی را بهتر حل کنند، تعداد دفعات مطالعه درسنامه را زیاد می‌کنند( مثلا 5، 6 بار درسنامه را می‌خوانند)؛ این کار نیز اشتباه است چون برای اینکه شما در تست‌زنی قوی شوید باید تست‌های آموزشی بیشتر و بهتری حل کنید. پس تست آموزشی برای یادگیری است، نه برای سنجیدن خودتان!

تست آموزشی

3- تست زماندار یا سنجشی

در این مرحله تست‌هایی که در مرحله قبل حل نکرده بودید را حل کنید اما این بار بصورت سنجشی و زماندار! یعنی در این مرحله باید بتوانید خودتان تست‌ها را درست و در زمانی معقول حل کنید. با این کار هم تسلطتان بیشتر می‌شود و هم اینکه نکات جدیدی یاد می‌گیرید.

تست زماندار یا سنجشی

4- آزمون آزمایشی

حتما در یک آزمون آزمایشی معتبر شرکت کنید تا مهارت‌هایی مثل مدیریت آزمون، مدیریت زمان و… را یاد بگیرید و برای سر جلسه کنکور آمادگی کامل را داشته باشید.

مطالب مشابه: در مطالب دیگر روش مطالعه زیست شناسی، روش مطالعه شیمی و روش مطالعه فیزیک را کامل بررسی کرده‌ایم؛ حتما آن‌ها را مطالعه کنید. 

برای درس ریاضی خودم بخونم یا توی کلاس شرکت کنم؟

اگر با خودتان ریاضی را با روش گفته شده و استفاده از کتاب تست خواندید اما نتیجه نگرفتید، حتما از یک دوره، کلاس آنلاین یا هر کلاس دیگری استفاده کنید. البته پیشنهاد ما استفاده از دوره‌های ضبط شده است چون کلاس‌های آنلاین و حضوری وقت خیلی زیادی از شما خواهد گرفت.

برای درس ریاضی خودم بخونم یا توی کلاس شرکت کنم؟

5 اشتباه وحشتناک در روش مطالعه ریاضی کنکور

1) بلافاصله بعد از آموزش مفهومی توقع حل تمام تست‌ها را داشته باشی!

شما با آموزش مفهومی، فقط مفاهیم را یاد گرفته‌اید و هنوز روش حل سوالات و کاربرد آن‌ها را یاد نگرفته‌اید پس توقع این را نداشته باشید که بتوانید تست‌ها را حل کنید.

 

2) حل نکردن تست‌ها

یک اشتباه بزرگ در روش مطالعه ریاضی کنکور این است که خودتان دست به قلم نشوید و بیشتر از روی حل سوالات روخوانی کنید. این کار مثل این است که برای یادگیری رانندگی هرگز پشت فرمان ننشینید! و فقط کتاب آموزش رانندگی را مطالعه کنید. آیا این‌گونه تبدیل به راننده‌ای ماهر می‌شوید؟!

پس برای یادگیری مهارت تست‌زنی باید دست به قلم شوید و خودتان سوالات را حل کنید.

 

3) سریع ناامید شدن!

بعضی از دانش‌آموزان هنگام تست زدن به محض اینکه به یک تست چالشی می‌رسند، به آن یک برچسب غیر استاندار می‌زنند و از آن عبور می‌کنند؛ در صورتی که شما همیشه باید سعی کنید با این تست‌ها درگیر شوید چون باعث می‌شود تسلط شما بر مفاهیم بالاتر رود و همینطور سرعت عمل شما افزایش پیدا کند.

حتی هنگام حل تست‌های چالشی می‌توانید مجددا به درسنامه مراجعه کنید و یا حتی در صورت لزوم به پاسخنامه آن تست مراجعه کنید. حتما این کار را انجام دهید چون قطعا در طولانی مدت تاثیر آنرا خواهید دید.

4) به اشتباه مبحثی رو حذف کردن!

در درس ریاضی کنکور مباحث و فصل‌های مختلفی وجود دارد که بصورت زنجیره به یکدیگر متصل‌اند. یعنی اگر شما مبحثی را حذف کنید مباحث مرتبط با آن‌را نمی‌توانید یاد بگیرید.

مثلا مباحث معادله، نامعاله و تابع به یکدیگر مربوط‌اند و اگر شما یکی را حذف کنید، بقیه را یاد نمی‌گیرید.

و همینطور شما باید انواع تابع، پیوستگی و مشتق را بلد باشید تا بتوانید مبحث حد را یاد بگیرید.

پس دقت کنید که مبحثی را به اشتباه حذف نکنید که در مباحث دیگر به مشکل بخورید.

 

5) بی‌خیال کتاب درسی شدن!

بی_خیال کتاب درسی شدن!

درست است که درسنامه کتاب ریاضی آنچنان کاربردی نیست اما تمارین آن به شدت مهم است و حتما باید آن‌ها را حل کنید.

فایل‌های مرتبط: دانلود کتاب درسی ریاضی دهم، کتاب درسی ریاضی یازدهم، کتاب درسی ریاضی دوازدهم

یادگیری انواع روش‌های حل سوالات ریاضی

برای تست‌ها سعی کنید که حتما روش‌های حل مختلف را یاد بگیرید تا در کنکور اگر تست‌های چالشی یا جدیدی مطرح شد بتوانید آن‌ها را حل کنید. مثلا اینکه بخواهید تست‌های بعضی از مباحث را صرفا با رد گزینه حل کنید، کار درستی نیست زیرا ممکن است طراح کنکور، سوالات را به نحوی مطرح کند که دیگر شما قادر به حل آن با رد گزینه نباشید.

 

بررسی تیپ تست‌های مختف از کنکور و مجموعه‌های تألیفی

بررسی تیپ تست_های مختف از کنکور و مجموعه_های تألیفی

سعی کنید هر مبحثی را که می‌خوانید، تمام تیپ تست‌های آن‌را حل کنید تا با سلیقه‌های مختلف طراحی سوال آشنا باشید. تست‌های کنکور اهمیت زیادی دارند زیرا معمولا تست‌های استانداردی هستند و همینطور استعداد اینکه مجددا در کنکور مطرح بشوند را دارند.

از آنجا که در سال‌های اخیر سوالات در ریاضی چالشی شده است، بررسی سوالات تألیفی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بررسی آن‌ها به شما کمک زیادی خواهد کرد.

 

کلاس حضوری یا ویدیو آموزشی؟ کدامیک بهتر است؟

کلاس حضوری یا ویدیو آموزشی؟ کدامیک بهتر است؟

با توجه به اینکه در سال کنکور مدرسه می‌روید و باید دروس سه سال را نیز مطالعه کنید، زمان شما محدود است پس بهترین روش دیدن ویدیوهای اموزشی است زیرا نسبت به کلاس‌های حضوری وقت خیلی کمتری از شما می‌گیرد.

 

در این روش مطالعه ریاضی، مباحث را موضوعی بخوانیم یا سال به سال؟

ریاضی درسی است که شما حتما باید آنرا بصورت موضوعی بخوانید. مثلا مبحثی مثل تابع در ریاضی دهم، یازدهم و دوازدهم وجود دارد. بهترین و هوشمندانه‌ترین کار در روش 4 مرحله‌ای مطالعه ریاضی این است که شما کل تابع هر سه سال را پشت سرهم بخوانید تا به درک عمیقی از آن برسید. اینکه ابتدا کل کتاب دهم، سپس یازدهم و بعد از آن دوازدهم را بخوانید اصلا کار درستی نیست!

 

نتیجه‌گیری

همانطور که گفته شد این روش مطالعه ریاضی را رتبه‌برترها اجرا کرده‌اند؛ پس اگر شما هم به نکات گفته شده توجه کنید و مو‌به‌موی آن‌ها را اجرا کنید قطعا نتیجه آن شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

دوره دهم و دوازدهم
پست‌های امروز کانال تلگرام یا روبیکا رو چک کنید!

دوره نوابغ فیزیک

آموزش صفر تا صد فیزیک کنکور و امتحان نهایی

دهم | یازدهم | دوازدهم

با تخفیف باور نکردنی!